Tanden bleken

 

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuringen van buitenaf.

Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen en tegengaan van aanslag maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen. Door middel van het bleken met "Philips ZOOM" kan dit wel en worden tanden op een professionele manier witter gemaakt. Ook garanderen wij u dat uw tanden niet gevoelig zullen worden.


Mondhygiënist

 

Ieder gebit kan te maken krijgen met tandsteen of aanslag. Ook gevoelige tandhalzen en teruggetrokken of bloedend (ontstoken) tandvlees zijn veelvoorkomende ongemakken.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om al vanaf jonge leeftijd regelmatig een mondhygiënist te bezoeken. Iedereen kan rechtstreeks bij de mondhygiënist terecht. Ook als u last heeft van een slechte adem, kan de mondhygiënist uitkomst bieden. Deze ‘aandoeningen’ betekenen lang niet altijd dat er sprake is van een slecht gebit. Het is echter wel belangrijk dat de mondhygiënist deze behandelt om ergere uitkomsten te voorkomen. Of liever nog, dat u samen met de mondhygiënist de aandoeningen voor bent met regelmatig onderhoud. Preventieve mondzorg dus.


Kroon/Brug

De kroon is het zichtbare deel van een tand of kies. Soms is de kroon dermate beschadigd of misvormd dat deze vervangen moet worden door een kunstkroon. Een kunstkroon wordt meestal ook een 'kroon' genoemd.

Een brug is één van de manieren om een of meerdere ontbrekende tanden en/ of kiezen te vervangen. Een brug (bestaande uit een kunsttand en twee kronen) wordt verankerd aan één of twee aangrenzende natuurlijke tanden. De brug omspant dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. De brug wordt met behulp van cement vastgezet en is niet door uzelf te verwijderen.


Wortelkanaalbehandeling

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon), bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. Dit kanaal is gevuld met de pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. een wortelkanaal behandeling zorgt ervoor dat de zenuw wordt verwijderd en het kanaal opgevuld wordt. Eem wortelkanaal bestaat uit een serie van twee behandelingen (endo start & endo sluit). 


Gewone behandelingen

 

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor gewone tandheelkundige behandelingen, zoals het schoonmaken, vullingen leggen en het trekken van tanden etc.